Pse vendi i tij nuk e njeh Kosovën? Kryeministri i Spanjës hidhëron me përgjigjen e tij

Kryeministri i Spanjës, Pedro Sanchez, përsëriti në Tiranë se Spanja nuk do ta njohë pavarësinë e Kosovës, pasi, sipas tij, “deklaratat e njëanshme për pavarësi, shkelin të drejtën ndërkombëtare”.

“Unë mendoj se miqtë e mirë, siç janë Shqipëria dhe Spanja, mund të kenë edhe mendime të ndryshme. Ne mendojmë se një deklaratë e njëanshme për pavarësi shkel të drejtën ndërkombëtare.

Prandaj nuk jemi në favor të kësaj gjëje. Ky është një opinion që nuk e ndajmë me qeverinë shqiptare për këtë çështje, por kjo nuk do të thotë që nuk e përkrahim qeverinë shqiptare. Ky është pozicioni i qeverisë së Spanjës”, tha Sanchez.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *