Putin gati për të hedhur në erë Europën: Do ta bëjmë me çdo mjet!

Luf ta në Ukrainë vazhdon, pushtimi rus nuk tregon shenja ndalimi. Dhe Vladimir Putin kthehet për të kërcënuar botën. Ai e bën këtë duke folur për doktrinën e re detare të Federatës Ruse, e cila përcakton qartë kufijtë e vendit, duke përfshirë Arktikun dhe Detin e Zi.

Këtë e shpjegoi vet Putin, duke shpjeguar se mbrojtja e këtyre territoreve “do të sigurohet me forcë dhe me çdo mjet “. Duke folur në paradën detare në Shën Petersburg për Ditën e Marinës, presidenti njoftoi se kishte nënshkruar dekretin për miratimin e doktrinës së re detare ruse.

Në dokument, shpjegoi ai, “ne kemi përcaktuar qartë kufijtë dhe zonat e interesave jetike kombëtare të Rusisë, ekonomike dhe strategjike. Para së gjithash, këto janë ujërat tona në Arktik, ato të Detit të Zi, Detit të Okhotskut dhe Beringut, Ngushticës së Balltikut dhe Kurilit”.

Udhëheqësi i Kremlinit më pas paralajmëroi se Rusia “do të garantojë mbrojtjen e këtyre kufijve në mënyrë të vendosur dhe me të gjitha mjetet “. Fjalë që tingëllojnë si kërcënim.

Por jo vetëm kaq, Putin shtoi se brenda pak muajsh marina ruse do të marrë raketat hipersonike Zircon, zona e vendosjes së të cilave do të varet nga interesat kombëtare. Rusia, me pak fjalë, Putini vazhdon të përkul muskujt në të gjithë botën./sot.com.al

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *