Mes Iotëve dhe DHlMBJES, i jepet lamtumira e fundit vogëlushes 7-vjeçare (VIDEO)

Mes lotëve dhe dh imbjeve është përcjellë për në banesën e fundit, vogëlushja, Jonada Avdiaj, e cila u v ra teksa pushonte me familjen në plazhin e Potamit në Himarë

Të afërm, familjare, por edhe politikane ishin prane familjes ne kete dite te trishte për ta.

7-vjeçarja humbi jetën, pasi ajo u përplas nga një skaf, i cili drejtohej nga komisari Arjan Tase, me detyre shefi i policimit në komunitet në Elbasan.

Pas ngjarjes, Tase eshte arr estuar nga policia, ndersa ak uza qe rendon mbi te eshte ajo e “vr asjes nga pakujdesia”.

Sipas Agjencise se Mbikëqyrjes policore, në kundërshtim me rregullat e qarkullimit ujor, efektivi ka futur mjetin lundrues në hapësirën ujore të përcaktuar për pushuesit.

“Kjo hapësirë ujore ka qenë e rrethuar me bova plastike, sipas përcaktimeve në aktet ligjore që normojnë këtë aktivitet”, theksohet në njoftim.

“Pas veprimeve hetimore në vendngjarje, administrimin e provave që dokumentojnë fajësinë e shtetasit Arjan Tase për veprën penale të “Vr asjes së kryer nga pakujdesia”, he timet janë shtrirë edhe ndaj strukturave policore, të cilat në fushën e veprimtarisë që u ngarkon ligji, kanë përgjegjësinë për kontrollin dhe monitorimin e sigurimit të hapësirave ujore të rrethuar me bova për pushuesit.

Gjithashtu grupi hetimor ka sekuestruar mjetit lundrues, i cili rezulton me dokumentacion të rregullt ligjor”, thuhet ne njoftimin e AMP.

Referuar Kodit Penal, Arjan Tase ish-shefi i komisariatit të Himarës, i cili përpl asi për vd ekje 7-vjeçaren në plazhin e Potamit, mund të dë nohet nga gjobë, deri në 5 vite bu rg për trag jedinë e shkaktuar.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *