Një nga ikonat e politikës shqiptare, a e gjeni dot kush është ky personazh

Në foton e vjetër që shihni më poshtë, është një nga figurat më të rëndësishme të politikës në Kosovë.

Bëhet fjalë për ish-Presidentin Ibrahim Rugova, i cili kishte mbajtur këtë pozitë në periudhën më të vështirë për Kosovën. Në këtë fotografi Rugova shihet në një moshë mjaft të re bashkë me bashkëshorten e tij Fanën.

Ibrahim Rugova pati një frymëzimi të veçantë në jetën personale, në fushën e veprimtarisë kulturore, më vonë në atë politike e shoqërore.

Zoti e populli i tij qe gurra nga e cila nxirrte dhe kultivonte vlerat njerëzore e kombëtare, kulturore e shpirtërore, politike e shoqërore, duke qëndruar heroikisht para së ke qes, duke ndjekur pa lëkundje rrugën e paqes e të lirisë, duke punuar e kërkuar pareshtur Pavarësinë e vendit.

18th May 1999
Visit of Dr. Ibrahim Rugova, Leader of the Democratic League of Kosovo, to NATO Headquarters in Brussels.
Press Point
Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *