Deklarata e FORTË e ish-drejtorit të Policisë: Skafi që vr au 7-vjeçaren përdorej për transport dr oge

I ftuar në studion e “Fax News” ish drejtor policie, Shemsi Prençi e quajti ngjarjen tragjike të Himarës një akt kr i mi nal të një kryekomisari.

Prençi deklaroi se skafi i tij nuk ishte ndonjë mjet lundrues për turizëm por i posaçëm për transportimin e lëndëve na rkot ike nga bandat kr im in ale nga Adriatiku drejt Italisë.

“Së pari dua tu shpreh ngushëllimet familjes Avdia dhe të marr pjesë nga dh imbja e tyre.

Ngjarje shumë e rëndë për të gjithë, me dhjetëra emigrantë i lanë pushimet në bregdet dhe u bashkuan në ngjarjen e kobshme. Ngjarje që pikëllon çdo kënd.

U krye nga një zyrtar shteti, me precedentë penalë, dhe gjyqtarët e kor rupt uar e kanë mbajtur në detyrë me vendimet e tyre. Nuk është rast fatkeq por ngjarje kriminale sepse reagimi i tij dhe familjes pas ngjarjes ishte mëse kr imi na le.

Na ruaj zot se me cfarë aventurierësh pëpr lasemi në rrugë, lokale e tashmë në det. Një pjesë e policisë është e inkr imin uar me bandat kr imi nale, u shërbejnë grupeve kr im ina le në tokë e det.

Mjeti me të cilin aksidentoi 7-vjeçaren nuk ishte turizmi, ishte me dy motorë, i operacioneve të shpejta, që e përdorin organizata kr imin ale për trafikimin e lëndëve na rko tike nga bregdeti lindor i Adriatikut dhe Jonit drejt Italisë.

Personat që kanë pushtet në polici marrin guximin të mos njohin zona të kufizuara të plazhit apo norma të sjelljes, por edhe pasi kanë mbytur vogëlushen sillen me arrogancë.

Kryekomisar që sillet si bas tard, vag abond pasi kreu vr as jes. Nuk ndodh në asnjë vend që pasi vr et të sillesh keq edhe me të gjallët”-u shpreh Prençi.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *