‘Serbë, ju përshëndes nga Kievi’, Ukraina gati të shkruajë historinë ndaj shqiptarëve

Një deputet ukrainas ka dorëzuar në Kuvendin e Ukrainës një rezolutë për njohjen e Kosovës.

Deputeti Oleksiy Goncharenko është shprehur se Ukraina ndan vlerat perëndimore dhe do të mbështesë demokracinë kudo në botë.

Ai është shprehur se Kosova njihet 22 nga 27 vendet anëtare të BE-së dhe se tani është radha e Ukrainës që ta njohë.

E teksa dorëzon rezolutën ai i ka çuar edhe “selam” Serbisë, e cila është ndër vendet që nuk e ka sanksionuar Rusinë për luftën në Ukrainë.

Postimi i plotë i Oleksiy Goncharenko:

Ukraina duhet ta njoh pavarësinë e Kosovës

Dorëzova një projekt-rezolutë përkatëse në Verkhovna Rada.

Në vitin 2010 Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë e OKB-së pranoi se shpallja e sovranitetit shtetëror të Kosovës nuk bie në kundërshtim me normat e së drejtës ndërkombëtare, nuk shkel asnjë rezolutë dhe akte ndërkombëtare.

Jo më kot, 22 nga 27 vendet anëtare të BE-së, për të cilat ne aq shumë përpiqemi, tashmë e kanë njohur Kosovën. Po ashtu Kosova njihet nga Shtetet e Bashkuara, Kanadaja dhe Britania e Madhe.

Prandaj, hap konsistent i Ukrainës tani do të jetë njohja e sovranitetit shtetëror të Kosovës dhe shprehja e mbështetjes ndërkombëtare. Menjëherë refuzoni një lloj tjetër manipulimi – situata mes Ukrainës dhe psedovrepublikamit “LDNR” nuk është situatë e njëjtë si në Kosovë dhe Serbi. Ky është momenti kur Kosova vërtetë ka të drejtën e pavarësisë.

Shpresoj që kolegët në Këshill të mbështesin dhe rezoluta të shqyrtohet sa më shpejt.

P.S. Po mirë serbët, si jeni? Ju pershendes nga Kievi

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *