Vajza në Iot: Më vjen turp që jam shqiptare, fati më ndihmoi që u martova me Italianin

“Paragj ykími është një qëndrim i pabazuar, një mënyrë mendimi e ngu rtë dhe zakonisht nega tíve ndaj dikujt e diçkaje”.

Ky është përkufizimi më i plotë sipas socíologëve dhe psíko logëve për paragjy kímin, fenomen i cili në vendin tonë manifestohet gjerësisht.

Një grua nga Shqipëria ka ndarë një histori të sajën në redaksinë e JOQ Albania, ku tregon se si miku i saj italian tallej me vendin tonë, por edhe me femrat në moshën mbi 45-vjeçe. Sipas qytetares,

italiani kishte ardhur të vizitonte Beratin dhe ajo e ka shoqëruar, por paragj ykímet dhe ofe ndimet e tij ndaj grave shqiptare linin vërtetë për të dëshiruar.

Ajo tregon më tej se i tha mikut të saj se femrat shqiptare janë të vu ajtura pasi marrin rroga qesharake dhe nëpërkëmben.

Por ajo që i ka bërë më shumë përsht ypje qytetares është komenti, që ka bërë një grua shqiptare, e cila kishte prenotuar një dhomë në të njëjtin hotel ku kishte prenotuar edhe miku i saj italian.

Gjatë një bisede të shkurtër me burrin italian, gruaja tregon se bashkëatdhetarja e saj, rreth 45-vejçe, filloi të shante Shqipërinë dhe njerëzit këtu. Ajo tregoi se ndihej me fat që ishte e martuar prej 17 vjetësh me një burrë italian dhe kishte shpë tuar nga Shqipëria.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *