Ndalohet në kufirin shqiptar superspiunia ruse, e bujshme për çfarë kishte ardhur

Autoritetet kosovare kanë ndaluar hyrjen në Kosovë të Daria Aslamova e cilësuar si ‘spiune ruse’.

Ajo ka qenë e angazhuar si spiune për inteligjencën ushtarake ruse, e kamufluar si gazetare.

Qëllimi i hyrjes së saj në vend është parë si tentativë destabilizimi të vendit pas inc identit të fundit. Ministri i Brendshëm i Kosovës, Xhelal Sveçla ka deklaruar se ‘Aslamova ka tentuar të hyjë në Kosovë, një javë pas ten sioneve të shkaktuara nga strukturat kr imin ale në veri’.

Ai përmendi su lmin e sotëm me ar më ndaj policisë së Kosovës në Liqenin e Ujamanit.

Postimi i Sveçlas: Sot, në pikë kalimin kufitar në veri të vendit është ndaluar Daria Aslamova. Shumë shtete e kanë vërtetuar se ajo ka qenë e angazhuar në spiunazh për inteligjencën ushtarake ruse dhe se ka vepruar në petkun e gazetares.

E njëjta ka marrë pjesë edhe në luf timet në Ukrainë duke propaganduar mbi pus htimin rus ndaj Ukrainës.

Autoritetet e Republikës së Kosovës kanë qenë në dijeni për veprimtarinë e saj por edhe se në disa shtete ajo e ka të ndaluar të hyjë përshkak të veprimtarisë së saj.

Me këtë rast, ajo është ndaluar dhe po vazhdon angazhimi i akterëve përkatës deri në zbardhje të që llimeve të saj.

Theksojmë faktin se ajo tenton të hyjë në Republikën e Kosovës një javë pas tensioneve të shkaktuara nga strukturat kr imin ale në veri të vendit dhe në të njejtën ditë kur të njejtat struktura që orkestrohen nga Vuçiqi kanë shtënë rreth 10 herë drejt zyrtarëve tanë policor.

Tentimi i saj për të hyrë në vendin tonë përveç që përkon me zhvillimet në veri të vendit, i dëshmon qartë lidhjet dhe propagandën ruse të cilës i është bashkuar tashmë Serbia dhe që kanë për qëllim dest abilizimin e vendit tonë.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *