Këtë truk duhet ta dini patjetër: Kjo është koha më e mirë për të mbushur makinën me karburant

Mbushja e makinës me karburant ka një truk që bën të kurseni më shumë nëse do të ndiqnit këto hapa.

– Mbushni depozitën me gaz kur matësi i gazit është afërsisht në gjysmë të rrugës. Sa më shumë karburant (gaz) të keni në rezervuar, aq më pak ajër ka në hapësirën e tij të disponueshme. Gazi dhe benzina avullojnë më shpejt nga sa mund ta imagjinoni. Mbusheni makinën me gaz herët në mëngjes dhe jo në drekë apo darkë se në vend të gazit të lëngshëm ju në fakt po mbusheni me gaz bosh.

-Mos mbushni me benzinë nëse stacioni i karburantit është furnizuar më parë nga cisterna. Ka shumë të ngjarë që karburanti të jetë përzier.

-Në pranverë dhe verë e mbushim makinën me benzinë herët në mëngjes, sepse temperatura e tokës është e ulët. Në të gjitha pikat e karburantit, rezervuarët janë nën tokë Pra, sa më e ftohtë të jetë toka, aq më e lartë është dendësia e karburantit. Nëse mbushni pasdite ose në mbrëmje, litri juaj nuk do të jetë saktësisht një litër.

-Kur e mbushni vetë në një pikë karburanti me vetë-shërbim, mos e vendosni pompën me shpejtësi të lartë.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *