Lajm i madh! Arrihet marrëveshja e shumëpritur mes Shqipërisë dhe Greqisë

Qeveria Shqiptare dhe ajo Greke arritën një marrëveshje parimore për njohjen e diplomave të studimeve të larta 4-vjeçare greke.

Të qeveritë “Greqi-Shqiperi” ranë dakord edhe për mënyrën se si autoritetet shqiptare do të bashkëpunojnë me DOATAP-in.

“Njohja e diplomave 4-vjeçare nga Shqipëria është një problem kronik me të cilin përballen të diplomuarit e universiteteve greke që duan të punojnë në Shqipëri.

Në Shqipëri programet universitare janë trevjeçare në ndryshim nga Greqia ku studimet në nivelin universitar janë të paktën katër vjet.

Diploma trevjeçare, megjithatë, në Shqipëri nuk lejon ushtrimin e të drejtave profesionale”, thuhet ne njoftim.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *