Ai u bë grua nga burrë, dhe ajo burrë nga grua, çift i veçantë kërkon leje për martesë

Një çift italian ka arritur të ndryshojë identitetin pas një procesi të gjatë dhe tashmë do të mund të martohen.

Kjo histori vjen nga Recanati, Itali.

Ajo u bë ai, Emanuele Loati, 25 vjeç dhe ai u bë ajo, Maura Nardi, 41 vjeç. Ata gjetën identitetin e tyre, të njohur nga shteti dhe nga vendi ku banojnë.

Tashmë, falë dokumenteve të reja nga zyra e gjendjes civile të Recanatit, ata do të martohen.

Maura ka qenë e verbër që në moshën 19-vjeçare, për shkak të një sëmundjeje të retinës dhe punon si operatore centrale për një institucion publik. Të gjithë e mbështetën në rrugën e “tranzicionit” që nisi në 2018.

Emanuele tha se ishte inkurajuar nga përvoja e të fejuarës dhe kishte vendosur që të bënte të njëjtën gjë. Në Recanati, dhe pse një qytet i vogël, lajmi u prit pozitivisht.

“Të gjithë e mirëpritëm këtë vendim me kënaqësi, nuk kishte parag jykime, shpjegon Antonio Bravi, kryebashkiak i Recanatit.

Ndërkaq, Bravi thekson se “Nëse vendosin ta bëjnë dasmën në zyrat e bashkisë, unë do t’i martoj me kënaqësi të madhe”.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *