Jeni ende të pa vendosur? Kjo është mosha ideale për të pasur një fëmijë sipas studiuesve

Studimet më të reja mbështesin se një grua që krijon familje në moshën e duhur paraqet më pak probleme shëndetësore në të ardhmen dhe jeton më gjatë.

Sigurisht ju do pyesni se cila është mosha e duhur?

Hulumtuesit nga Universiteti i Seulit në Korenë e Jugut, pasi kanë studiuar 4000 gra, pohojnë se mosha më e “mirë” për të pasur fëmijë është nga 24-25 vjeç.

Ata zbuluan se ato që sollën në jetë foshnje para ose pas kësaj moshe përballeshin me një rrezik 5% më të madh të vdekjes nga çfarëdo shkaku.

Sipas tyre, nënat që lindin në moshë më të madhe se 25 vjeç e kanë më të vështirë të rikuperohen dhe të rikthehen në formën fizike që kanë qenë para shtatzaninsë.

“Përditshmëria e vështirë dhe mungesa e kohës çojnë në obezitet dhe nënat të cilat punojnë dhe përpiqen të balancojnë të gjitha, përballen me një rrezik të lartë të hipertensionit ”, theksoi një prej profesorëve.

…megjithatë përtej këtij studimi në Korenë e Jugut, të sjellurit në jetë një fëmijë është ndjenja më e bukur për çdo grua dhe kjo ndjenjë nuk zbehet aspak kurdo qoftë koha kur ajo bëhet nënë…

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *