Prindërit ndalojnë vajzën të martohet me djaIin që punonte në ndërtim, pendohen kur e shikojnë pas 10 vitesh

Prindërit gjithmonë duan më të mirën për fëmijët e tyre dhe shpesh bëjnë çdo gjë që ata i konsiderojnë si me e mira për to, edhe pse ajo mund te thyeje zemren e femijes.

Në këtë histori, një burrë ndan përvojën e tij rreth asaj që ndodhi kur statusi dhe paraja bëhen prioritet mbi dashurinë.

20 vjet më parë, pas diplomimit ne shkollen e mesme, Michael vendosi ti nderpriste studimet e tij dhe të punonte si punëtor ndërtimi si babai i tij.

Nuk ishte nje nder planet e tij për t’u bërë punëtor ndërtimi, por që kur babai i tij nuk mund të paguante dot tarifat e kolegjit, vendosi se do ishte më mirë që ai të harronte ëndrrën e tij për të vazhduar studimet.

E dashura e tij, Irene, e cila më vonë mësoi se Michael nuk donte të vazhdonte studimet e tij, u zemerua me te. Ajo nuk donte të përfundonte me një burrë të paarsimuar si ai, kështu që vendosi ta nderpriste marredhenien me te. Michael u shkatërrua kur Irene u largua nga jeta e tij. Ajo ishte dashuria e tij e parë në atë kohë.

Iu desh kohë për të marrë veten pas ndarjes, dhe u perkushtua pas punes se tij për të harruar dhimbjenMuaj më vonë, ai u takua me një vajzë të quajtur Judy. Së shpejti, ai dhe Judy u dashuruan me njëri-tjetrin.

Një ditë, Judy solli në shtëpi Michael, per ta prezantuar me prindërit e saj. Fatkeqesisht, prindërit e saj nuk e miratuan marrëdhënien e tyre kur mesuan rreth Michael,duke i thene atij se nuk kishte një të ardhme nëse vazhdonte të punonte si punëtor ndërtimi.

Jo shumë kohë pas kësaj, ai dhe Judy u ndanë. Ai u thye dhe u ndje i pashpresë pas ndarjes se dyte. Megjithatë, ai vazhdoi të punonte aq shumë derisa miqtë e tij i sugjeruan që të shkonte në Australi ku paga ishte relativisht e lartë në krahasim me Tajvanin.

Kështu Michael vendosi për të migruar në Australi dhe gjeti një punë si punëtor ndërtimi në një vend ndërtimi. Në fillim, ishte vërtet e vështirë për të, pasi ai nuk fliste rrjedhshëm gjuhën angleze dhe mezi po përshtatej në një vend të huaj për të. Por ai nuk u dorezua.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *