E neglizhuan si rast, shqiptari i bën gjëmën kompanisë dhe bëhet milioner

Një shqiptar ka arritur të fitojë një betejë ligjore të gjatë me një kompani të huaj kroçieresh.

Pasi ai pësoi një dë mtim të rëndë në shtyllën kurrizore gjatë punës, shqiptari me emrin Genti Jankula u përballë me një “lu ftë” të gjatë ligjore për të marrë atë që i takonte nga kompania ku ishte i punësuar, e sot ne mund të themi që shqiptari do të bëhet milioner.

Ka qenë gjykata federale e Miamit ajo që në datën 18 shtator ka dhënë vendimin përfundimtar në favor të shqiptarit dhe kundër linjës së kroçierës Carnival Cruise Line.

Mësohet se Genti punonte prej kohësh në këtë kroçierë dhe aks identi ka ndodhur gjatë kohës që ai po ngjitej në kabinën e tij. Krejt papritur doreza e shtratit është shkëputur dhe ka go ditur Jankulën duke e dë mtuar rëndë në shpinë.

Shqiptari mori menjëherë ndihmën mjekësore, sepse dë mtimet ishin serioze, por në një moment kompania ka ndaluar së paguari trajtimin e tij mjekësor pas disa muajsh.

Një gjykatës në Monako u shpreh se Carnival Cruise Lines e ka neglizhuar këtë si çështje, në një kohë kur linja e kroçierës duhet t’i paguante shqiptarit 1.4 milion dollarë dë mshpërblim për shpenzimet mjekësore, traumat, etj, shkruan meganews.al.

Carnival e apeloi vendimin, por e humbi çështjen sërish në gjyq. Genti Jankula, me statusin e ish-punonjësit të d ëmtuar tashmë, nuk u dorëzua dhe e çoi çështjen e tij deri në gjykatën federale në Miami, kur kjo e fundit vetëm pak ditë më parë dha vendimin përfundimtar në favor të shqiptarit.

Carnival Cruise Lines duhet t’i paguajë shqiptarit plot 1.3 milionë dollarë dëmshpërblim dhe ne mund të themi pa fr ikë që nga sot Genti është milioner./Meganews

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *