Pensionistët më të “egër” në shtrat se të rinjtë, ja çfarë u zbulua së fundmi

Pensionistët janë zyrtarisht më të egër se të rinjtë, me një të tretën e atyre të moshës 65 vjeç e lart që bëjnë s ek s të paktën një herë në ditë.

Një Anketë e re e realizuar nga WhichBingo punoi për të pyetur 1000 të rritur në mar rëd hënie në Britaninë e Madhe për kohën e tyre të kaluar në shtrat.

Ata gjithashtu u pyetën se sa shpesh debatojnë dhe sa të dashuruar e konsiderojnë veten në çift.

Edhe pse shumë njerëz mund të mendojnë se shkëndija mund të zbehet mes një çifti me kalimin e moshës, hulumtimi zbuloi se nuk është aspak kështu, me shumë pensionistë që pranojnë se kanë mar rëdh ënie me plot pasion.

Studimi zbuloi se çiftet e moshës 65+ po e përdorin atë më shumë se kushdo tjetër.

Shumë njerëz thonë se një jetë e mirë se ks ua le është çelësi për një mar rëdhënie të lumtur, ku seksi është provuar të rrisë nivelin tuaj të përkushtimit dhe lidhjes emocionale me partnerin tuaj.

S ek si i rregullt madje mund të rrisë gjasat që një çift të qëndrojë së bashku.

Duke folur për rezultatet e sondazhit, Charlie Shakespeare, Prezantuesi i Mediave Sociale dhe zëdhënësi i WhichBingo, tha: “Këto rezultate zbulojnë disa dallime befasuese në qëndrimet në të gjithë vendin dhe brezat e ndryshëm, veçanërisht kur bëhet fjalë për pasionin dhe romancën. Sidoqoftë, është mirë të shihet se një argument konstruktiv nuk perceptohet si një problem i madh dhe se s ek si nuk zhd uket sapo të plakemi.

Çështja kryesore nga gjetjet duhet të jetë se nuk ka një recetë të caktuar për një marrëdhënie të suksesshme – kërkon kohë dhe përpjekje nga të dyja palët për ta bërë një partneritet të fortë. Por për sa kohë që ne planifikojmë kohë cilësore për njëri-tjetrin, duke mbajtur gjallë pasionin dhe duke u fokusuar gjithmonë në komunikimin e shëndetshëm, ne duhet të jemi në rrugën e duhur”.

Ata të moshës 45-54 vjeç, që janë më pak aktivët në shtrat, janë brezi që ka më pak debate me mbi një të katërtën (28%) që pretendojnë se nuk bien kurrë në konflikt me partnerin e tyre.

Thuhet se kjo mund të jetë tregues i mungesës së pasionit në marrëdhënie.

Ndërkohë, ata të moshës 18-24 vjeç duket se kanë më shumë përplasje me tjetrin, pasi vetëm 2% pretendojnë se nuk janë kurrë dakord.

Kjo sugjeron se papjekuria mund të luajë një rol në paaftësinë e tyre për t’u marrë vesh, shkruan DailyStar.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *