‘Brenda kishte 5 ton…’/ Gazetarja ngre aIarmin: Rusët kryenin prej kohësh aktivitet spiunazhi në Shqipëri

Duke iu referuar ngjarjes së Gramshit ku u sulmuan dy ushtarët shqiptarët nga tre shtetas rusë, gazetarja e njohur Anila Hoxha ka theksuar se nuk është e vërtetë që Uzina nuk ka pasur aktivitet.

Gazetarja Hoxha evidenton faktin se sipas një e-maili të dërguar një vit më parë, konfirmohej se në këtë uzinë po de mon toheshin dhjetra-mijëra ar më dhe mun ic ione, përfshi 5 ton lë ndë pl asëse. Sipas gazetares, tre shtetasit e huaj, dy rusë dhe një ukrainas, kanë ce nuar rëndë sigurinë kombëtare dhe se ata nuk janë thjesht “blogerë” me dronë dhe aparate fotografuese.

Reagimi i plotë:

Për shkak se po mbledh të dhëna për dokumentarin Exclusive, informacioni i saktë është se në Uzinën Mekanike të Gramshit ka a r më që de mont ohen. Nuk është muze dhe PO është zonë ushtarake. Këta “ Blogeret” rusë që hyjnë e përl eshen me ushtarët shqiptarë kurse bashkëpunëtorët e tyre ten tojnë të ar rat isen kur e kanë makinën me drone e aparate, pa ekzagjerim kanë prekur sigurinë kombetare. Shqipëria është vend anëtar i NATO dhe rusët kanë kohë qe kryejnë aktivitete spiunazhi këtu.

Ti shohim faktet në sy edhe nëse “ blogerët” përdorin spray kimik. Poshtë përgjigjja e Ministrisë së Mbrojtjes (e shkurtuar nga unë) për Uzinën e Mekanike të Gramshit , nisur me email një muaj më parë. Ministri i Mbrojtjes duhet të informohet më mirë për ar mët që gjenden në Uzina dhe JO, s’është e vërtetë qe aty s’ka aktivitet. E njëjta Ministri pranon de mon timin në emailin e nisur dhe për gjendjen stok të ar mev e nën proces aty.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *