E BUJSHME! PIagosja e ushtarëve, eksperti paralajmëron autoritetet për suIme të tjera

Brenda më pak se 24 orësh në vendin tonë janë ndaluar 7 shtetas të huaj që kanë tentuar të hyjnë brenda uzinave të ar më ve apo edhe t’i fotografojnë ato. Në Gramsh, dy shtetas rusë dhe një ukrainas u ndaluan pasi njëri prej tyre su lmoi ushtarët e uzinës dhe dy të tjerët fotografuan uzinën.

Sipas ekspertit të sigurisë, Bedri Elezi ngjarja në Gramsh mund të jetë një rast i pastër spiunazhi ku shtetasit rus dhe ukrainas i kanë bërë që ll imisht këto veprime për të marrë vëmendjen e autoriteteve.

Gjatë një interviste televizive ai tha se autoritetet duhet të hetojnë rastin, por dhe të shtojnë vëmendjen ndaj bazave të tjera që mund të su l mohen dhe që janë me interes. Më tej ai shtoi se autoritetet duhet të sigurojnë provat e nevojshme që këta persona të hetohen penalisht për spiunazh.

Unë mendoj që autoritetet e sigurisë në Shqipëri duhet të jenë vigjilentë sepse këto veprime shpesh herë mund të jenë veprime të mirorganizuara për të shkaktuar incidente ndërkombëtare./JOQ

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *