‘Përgatisni familjet’, Britania na fut ‘të dridhurat’ me paralajmërimin e fundit

Ushtria britanike duhet të jetë e përgatitur në rast se i duhet ta konsiderojë kërc ënim in e Rusisë, prandaj ushtarët duhet të jenë të gatshëm në rast se do ketë një thirrje për luf të.

Kështu e nis një artikull gazeta britanike “Metro” duke iu referuar thirrjes së, Paul Carney që është dhe oficeri i urdhrit.

“Ka ardhur koha të përgatisni familjarët për mundësinë e dërgimit në Lindje”, mësohet t’u ketë thënë ai ushtarëve britanikë.

“Dua që të gjithë të kontrollojmë se jemi fizikisht të aftë për operacione.

Dhe është gjithashtu e rëndësishme që të përgatisim të dashurit dhe familjet, të cilët shpesh kanë rolin më të vështirë në mungesën tonë”, u shpreh ai.

“Ne po mobilizojmë ushtrinë për të ndihmuar në parandalimin e lu ft ës në Evropë duke qenë gati për të luf tuar dhe për të fituar përkrah aleatëve dhe partnerëve tanë të NATO-s.

Ky është momenti për të mbrojtur vlerat demokratike që na përcaktojnë, për të ndihmuar aleatët tanë të guximshëm ukrainas në lu f tën e tyre të gux imshme dhe të qëndrojmë me miqtë tanë dhe partnerët tanë për të ndihmuar në ruajtjen e paqes në të gjithë pjesën tjetër të Evropës”, shprehet ai.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *