E ndoqën me GPS për 20 vite, studiuesit bëjnë zbuIimin befasues për shqiponjën (Foto)

Studiuesit e një universiteti në Kazakistan i vendosen një shqiponjë

GPS në trupin e saj duke ndjekur për gati 20 vite rrugët që ajo ndiqte gjatë dimrit dhe verës.

Pas 20 vitesh ata e gjetën sërish shqiponjën përmes sistemit GPS

dhe zbuluan prej aty se ku kalonte shqiponja.

NGA vëzhgimi rezulton se rrugët që ajo ndiqte janë të përafërta

me rrugët që kanë pas ndjekur karvanet në periudhat e mëparshme.

Tashmë mbi faktin nëse ka një lidhje mes itinerarit që ka zgjedhur

shqiponja dhe rrugës së karnavaneve.

Megjithatë vetëm harta e rrugëtimit të saj që mund ta shikoni

në galerinë e mësipërme është një magji më vete.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *