E thonë shkencëtarët: Nëse burri juaj i ka këto 9 cilësi, mos e lëshoni për asnjë moment!

Pse biem në dashuri? Çfarë na tërheq tek një mashkull që më pas e dashurojmë përjetë? Pse fiksohemi pas një mashkulli? Janë këto disa pyetje që shpesh herë ia bëjmë vetes kur ndjejmë për dikë. Një studim nga Shkolla Ekonomike Hanken në Finlandë na ka treguar nëse një burrë i ka këto 9 cilësi, nuk duhet ta lini të shkojë. Por cilët janë këto cilësi?

Shkencëtarët që kanë shpenzuar dekada duke u përpjekur për të gjetur çelësin se pse biem në dashuri, thonë se nëse partneri juaj ka disa cilësi si ato që do të përmenden më poshtë, lidhuni fort pas tij dhe mos e lëshoni për asnjë moment. Më konkretisht, më poshtë janë 9 cilësitë që duhet t’i ketë një burrë që një grua të jetë me fat.

Është i zgjuar

Sa më i zgjuar të jetë njeriu, aq më pak ka gjasa që ai të jetë i pabesë. Sipas hulumtimit, meshkujt më inteligjentë kanë më shumë gjasa të martohen dhe të qëndrojnë besnik.

Të bën të qeshësh

Të gjesh dikë me të cilin mund të qeshësh është thelbësore. Në studim ka treguar se meshkujt kanë më shumë gjasa të kenë sukses në një marrëdhënie nëse kanë sens të mirë humori.

E mbështet karrierën tuaj

Burrat ishin një faktor vendimtar në dy të tretat e vendimeve të grave për të lënë punën e tyre sepse ata mendonin se duhet të kujdeseshin për fëmijët e tyre. Edhe kur gratë në studim i përshkruan burrat e tyre si mbështetës, ato zbuluan gjithashtu se burrat refuzuan të ndryshonin oraret e tyre të punës ose të ofronin për të ndihmuar më shumë për t’u kujdesur për fëmijët.

Bën po aq përpjekje sa ju

Të rinjtë marrin më shumë kënaqësi nga marrëdhëniet e tyre shoqërore sesa marrëdhëniet e tyre romantike me gratë. Ndërsa kjo është qartazi qesharake, mbajtja e miqësive tuaja është e rëndësishme. Prandaj, sigurohuni që të jeni me një burrë që jo vetëm dëshiron që ju të gjeni kohë për të parë miqtë tuaj, por gjithashtu përpiqet t’i njohë edhe ata, shkruan abcnews.al.

Është emocionalisht inteligjent

Inteligjenca emocionale (IE) ose lidershipi emocional (LE) është aftësia e individëve për të njohur emocionet e tyre dhe ato të të tjerëve, duke dalluar madje edhe ndryshimet në mes të “nuancave” të ndryshme të ndjenjave dhe vlerësimin e tyre në mënyrë të përshtatshme. Edhe pse kjo definitivisht nuk është e vërtetë, është e rëndësishme që çdo person në një marrëdhënie të ketë një nivel të caktuar të inteligjencës emocionale. Studimet sugjerojnë se gratë i marrin më shumë në konsideratë pikëpamjet e partnerit sesa burrat, gjë që është thelbësore për një marrëdhënie të shëndetshme.

Respekton mendimet tuaja dhe dëgjon atë që keni për të thënë

Të qenit mendjembyllur nuk është një tipar që është ekskluziv për një gjini të caktuar, por nëse një burrë është i bindur se ka gjithmonë të drejtë dhe nuk do ta marrë parasysh kurrë argumentin tuaj, kjo nuk është një shenjë e mirë. Nëse partneri refuzon mendimin tuaj, kjo mund të jetë një shenjë se ai ka probleme me pushtetin.

Është i gatshëm të sakrifikojë për punën

Marrëdhëniet më të suksesshme nuk ishin për shkak të përputhshmërisë, por për shkak të funksionimit të marrëdhënies. Pra, nëse ju ose partneri juaj po kërkoni gjithmonë gjënë tjetër më të mirë në vend që të angazhoheni për ta bërë lidhjen tuaj të qëndrueshme, mund të mos jetë një shenjë e mirë.

Feston arritjet tuaja

Është e rëndësishme të kesh një partner që feston arritjet e tua. Çiftet që e bënin këtë ishin më të kënaqur me marrëdhëniet e tyre sesa ata që reagonin negativisht ose ishin indiferentë, shkruan abcnews.al.

Ndan vlerat tuaja

Sa më shumë të ngjajnë personalitetet tuaja, aq më shumë ka gjasa që t’u qaseni problemeve në të njëjtën mënyrë. Ju dhe partneri juaj do të keni qasje të ngjashme për çdo gjë, nga shoqërimi në punë, nëse prioritetet tuaja janë të njëjta, dhe kjo ka të ngjarë të çojë në një nivel më të madh respekti për njëri-tjetrin.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *