Realitet jo ëndërr! Ja cilat janë vendet ku mund të jetosh me 60 euro në muaj

A është një ëndërr të jetosh me 60 euro në muaj?

Jo, realiteti. Në fakt, janë pesë vende në botë, të quajtura “antikrizë”, ku mund të jetosh shumë mirë me një shpenzim që varion nga minimumi 60 euro në maksimum 350 euro në muaj, duke përfshirë ushqimin dhe akomodimin.

Tajlanda, për shembull, ku një apartament në zonën bregdetare kushton vetëm 60 euro në muaj. Me njëqind euro mund të merrni me qira një shtëpi të shkëlqyer në Cebu, në Filipine, ku ka plazhe të bukura dhe shumë dyqane ku mund të blini me çmime vërtet të favorshme.

Në Karaibe, dhe më saktë në Belize ku gjuha kombëtare është anglishtja, shpenzohen vetëm 200 euro në muaj për një apartament.

Është një vend bregdetar, i rrethuar nga plazhe të bukura dhe det i mrekullueshëm ku mund të bëni aktivitete zhytjeje për të admiruar shtratin e mrekullueshëm të detit.

Kamboxhia është pak më e shtrenjtë, si të thuash: Një shtëpi e bukur në kryeqytet kushton vetëm 350 euro, gjithëpërfshirëse.

Pa përmendur Kosta Rikën: Ku mund të jetosh duke shpenzuar shumë pak, duke qenë se kostoja e jetesës është relativisht e ulët. Për një darkë në një restorant, për shembull, shpenzoni vetëm 4 euro.

Do të jetë një rastësi që të përcaktohet shteti me popullsinë më të lumtur në botë.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *