Kjo bimë forcon kujtesën dhe zgjat jetën, italianët e përdorin 365 ditë të vitit

20% e banorëve të fshatit të vogël bregdetar italian të Accarioli janë afër 110 vjeç.

Studiuesit besojnë se “çelësi” i jetëgjatësisë së tyre qëndron tek rozmarina që përdorin për gatim. Kjo bimë përdoret gjerësisht nga italianët që nuk vuajnë nga sëmundjet kardiovaskulare apo demenca.

Megjithatë, studiuesit besojnë se jetëgjatësia e tyre është dhe për shkak të kombinimit të faktorëve të tillë si dieta mesdhetare dhe aktiviteti i tyre.

Rozmarina ndihmon për të trajtuar infeksionet e zorrëve, diarrenë, kolitin, fryrjen e barkut, çrregullimet e mëlçisë dhe verdhëzën.

Stimulon gjithashtu qarkullimin e gjakut. Mund të përdoret dhe si çaj për gripin, ftohjen, reumatizmën dhe dispepsinë. Rozmarina përmirëson gjithashtu dhe kujtesën.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *