“Na bërtitën dhe na bllokuan të…”, Dafina Zeqiri e revoItuar pas protestës për 11-vjeçaren

Ngjarja e rëndë ndaj 11-vjeçares nga pesë burra në Prishtinë ka qenë tema qendrore e mediave ditët e fundit. Rasti i rëndë ka ngjallur ndërgjegjësim dhe reagim ma siv në Shqipëri dhe Kosovë. Dafina Zeqiri ka qënë një ndër artistët e parë që ka ngritur zërin dhe ka shprehur solidaritetin e saj ndaj kësaj pl age të rëndë të shoqërisë.

Artistja dhe ekipi i saj “Moneyz” ishin pjesë e protestës masive që u organizua në Kosovë. Mirëpo Dafi ka mbetur e habitur nga sjellja e organizatorëve të protestës ndaj saj dhe artistëve të tjerë.

Në disa komente në Instagram të bëra nga fansat e këngëtares, e përgëzonin atë për pjesmarrjen e saj dhe ndikimin që ajo ka si artiste.

Mirëpo aty ka ardhur dhe reagimi i Dafinës e cila u shpreh se ajo dhe ekipi i saj u ‘di skr im inuan’ nga organizatorët duke i mos lënë të dukeshin në protestë.

Sipas asaj organizatat janë për të bashkuar njerëzit për të drejtat e njeriut dhe për rastin e 11 vjeçares. Ajo shtoi se me sjelljen ndaj artistave ishin habitur dhe njerëzit e tjerë rreth tyre dhe nuk e kuptuan përse u sollën në atë lloj forme me ta.

“Ndërsa “organizatorët” e kësaj organizate që ne e suportuam dhe u munduam t’i ndihmonim që ta mbledhin sa më shumë njerëz në protest për të drejtat e femrave, na di skr iminu an në protest duke na bërtitur që nuk kemi të drejtë të shihemi në protest! Skemi të drejtë të afrohemi dhe duke na bll okuar me njerëzit e tyre.

Një organizat serioze është për të gjithë popullin për të na bashkuar për të luf tuar për të drejtat tona, për të drejtat e njeriut! Për të drejtat e asaj vajze! Për atë arsye jemi mbledhur të gjithë!

Ishin plot vajza afër nesh që nuk e kuptuan përse po bënin një sjellje të tillë ndaj nesh. Na bëhët qëjfi që pamë shumë njerëz në këtë protest! Protestat janë për të na bashkuar dhe jo për të na ndarë!”– shkroi Zeqiri.

Rikujtojmë se përveç Dafinës, ka ngitur zërin dhe Mozzik. Dy artistët kanë përdorur platformat e tye për të dë nuar dh unë n s* ks uale dhe duke bërë thirrje që ajo të dë nohet duke inkurajuar vajzat dhe gratë të raportojnë. Mirëpo, ata kanë hasur në kritika të shumta nga ndjekësit e tyre që i kanë ak uzu ar për standarde të dyfishta.

Komente të shumta në mediat sociale pretendojnë se ata kanë heshtur për rastet e diskutuara të për*hu ni mit nga Gjiko dhe Butrinti Imeri dhe tani “po kërkojnë vëmendje mediatike” sipas tyre.

Për shkak të komenteve të shumta, ka patur sqarime edhe nga Dafina, edhe nga Mozzik. Kjo e para ka publikuar një status në Twitter ku shkruan: “Ju lutem! Ju që po më përmendni ‘E pse për këtë artist nuk ke reaguar dhe atë tjetrin’, nuk po ju duket juve asnjëherë e mjaftueshme çfarë bëj unë për vëllezër e motra të mi që në fillim të karrierës sime? STOP. Thuajuni këto fjalë artistëve të tjerë që i dëgjoni dhe nuk kanë reaguar asnjëherë për asnjë rast.”

Mozzik nga ana tjetër, shprehet se ndaj kolegëve të tij nuk ka asnjë vendim nga drejtësia dhe si rrjedhojë asgjë nuk është e provuar.

“Po m’i dërgoni edhe disa artistë, kolegë të mitë, që po supozoni që kanë kryer ng ac mi me, për* hun ime s* ksu ale. Por, deri sot nuk është se kam parë ndonjë vendim të gjykatave apo prokurorëve. Në momentin që shoh diçka të tillë edhe atë do e shpërndaj. Nuk ka rëndësi kush, tek, çfarë është. Ligji është i barabartë”.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *