Vjen lajmi i shumëpritur për ushqimet, çfarë pritet të ndodhë me çmimet në Shqipëri

Kanë filluar rëniet e çmimeve të ushqimeve në tregjet globale, pas rifillimit të transportit të grurit ukrainas.

Për të pestin muaj radhazi, çmimet globale të ushqimeve kanë rënë sipas indeksit të çmimeve të ushqimeve të Organizatës së Ushqimit dhe Bujqësisë.

Ai tha se kjo është pjesërisht falë rifillimit të eksporteve nga portet e Detit të Zi të Ukrainës, të cilat filluan sërish pasi një marrëveshje u ndërmjetësua nga OKB-ja dhe Turqia.

Çmimet kanë rënë në mënyrë të vazhdueshme që nga marsi, duke rënë me 1.9 për qind në muajin gusht.

Rënia u ul gjithashtu për “perspektivat e përmirësuara të prodhimit në Amerikën e Veriut dhe Rusi”.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *