Ekselentë të maturës shtetërore, binjakët lënë Shqipërinë për studime në Gjermani

Këta janë binjakët ekselentë të maturës shtetërore dhe në krye të fituesve në Universitete. Mario Popa është renditur i pari në rang vendi, jo vetëm në Mjekësi, por edhe në 9 degët e tjera që ka aplikuar për studimet e larta.

Ndërsa vëllai i tij Xhulio ka dalë i 16 në listën e fituesve. Fëmijë të dy prindërve mjekë edhe ata synojnë mjekësinë e përgjithshme, por specialitete të ndryshme.

Në këtë raund të parë pranimesh, ata kanë vendosur të regjistrohen për degën e mjekësisë, edhe pse të ardhmen e shohin jashtë Shqipërisë.

Si asnjëherë më parë, universiteti i Mjekësisë këtë vit u përballmë një fluks të pazakontë aplikimesh. Mbi 9 mijë maturantë synojnë degët e mjekësisë për 1500 vende.

Infermieria rezulton dega më e kërkuar me 4 mijë aplikime, ndjekur nga mjekësia e përgjithshme dhe më pas fizioterapia. Po përse degët e mjekësisë kanë vetëm rritje kërkese?

Regjistrimet në universitete sapo kanë filluar. Më lëvizjen e kandidatëve në degë të ndryshme apo dhe në universitete jashtë vendit, do të ketë zhvendosje të listës së fituesve deri në plotësimin e kuotave për çdo program studimi.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *