Rama konferencë të jashtëzakonshme: Kemi prova të pakundërshtueshme, angazhoi 4 grupe

Shqipëria ak uzon Iranin se fshihet pas su lmit kibernetik të shërbimeve publike online. Burime për Report Tv bëjnë me dije se dje Shqipëria i ka dërguar notë verbale ambasadës së Iranit. Vendimi pritet të bëhet i ditur sot nga kryeministri Edi Rama, pas mbledhjes së qeverisë.

Shërbimet publike online dhe faqet qeveritare u mbyllën përkohësisht në korrik për shkak të një sulmi kibernetik të sinkronizuar dhe të sofistikuar nga jashtë Shqipërisë.

Kryeministri Edi Rama ka dhënë detaje lidhur me autorët e su lmit kibernetik të shërbimeve online.

“Një agr esion shtetëror, hetimi i thelluar na vuri prova të pakundërshtueshme, se agr esioni është bërë nga Irani, ka angazhuar 4 grupe, ndërto një nga grupet më famëkeqe, autor i su lmeve të Izraelit, Emiratet e Bashkuara dhe Qipro.

Kemi informuar aleatët tanë strategjikë, NATO dhe kemi ndarë dhe rezultate e pakundërshtueshme”, tha kryeministri Edi Rama.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *