Shqipëria vendimin DRASTlK, ndërpret marrëdhëniet me këtë shtet

Shqipëria akuzon Iranin se fshihet pas sulmit kibernetik të shërbimeve publike online. Burime për mediat bëjnë me dije se dje Shqipëria i ka dërguar notë verbale ambasadës së Iranit.

Vendimi pritet të bëhet i ditur sot nga kryeministri Edi Rama, pas mbledhjes së qeverisë.

Mësohet se kryeministri Edi Rama të ketë deklaruar.

“Këshilli i Ministrave, ka vendosur me efekt të menjëhershëm ndërprerjen e marrëdhënieve diplomatike me Republikën Islamike të Iranit. Ky vendim i është bërë i ditur me notë zyrtare Ambasadës së Republikës Islamike të Iranit, të cilëës i është kërkuar largimi brenda 24 orëve nga territori i Republikës së Shqipërisë i të gjithë personelit diplomatik dhe tekniko-administrativ, përshfirë edhe atë të sigurisë”.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *