Rama kërkoi ‘kokën’ e Martinajt, Berisha i zbulon gjithçka: Jua tregoj unë!

Kryeministri Edi Rama gjatë një takimi me Drejtuesit e Lartë të Policisë së Shtetit ka theksuar se sot pavarësisht se është avancuar në luf tën kundër kr imi t, uniformat blu kanë ende shumë për të përmirësuar.

Ndërkohë Rama ka përmendur edhe emrin e Ervis Martinajt, për të cilën ai ka fajësuar Policinë e Shtetit që ende nuk ka dhënë një përgjigje nëse është vrarë apo jeton.

“Në vitin 2012 janë vrarë 125 njerëz dhe krahasimisht gjatë këtyre viteve shifra e vr as je ve është përgjysmuar. Nëse vjet kishim 38 v r as je, sivjet kishim vetëm 30. KY ishte viti me numrin më të ulët të vr asj eve në 30 vjet, ky është fakt. Kjo nuk do të thotë se vr asj et nuk janë problem, madje janë problem serioz, sidomos kur bëhet fjalë për ngrënien e kokave të llumit të shoqërisë.

Po të shohësh tabelën e të dhënave Shqipëria është ngjitur drejt mesatares së të dhënave Europiane, dhe disa nga vendet e BE kanë më shumë vr as je, ndërkohë që disa nga vendet e rajonit kanë më pak se ne. Kur morëm ne detyrën Shqipëria nuk dukej fare, sepse 125 vrasje në vit janë jashtë çdo lloj krahasimi me kuadrin Europian. Por Gushti që na solli dhe këtu ku jemi sot, ishte një befasi alarmuese.

Një situatë e rënduar jo vetëm më vr asj et por dhe me disa shenja të tjera shqetësuese, pavarësisht se krahasimisht me vitet e mëparshme, me gjithë vr a sje t e Gushtit ky është viti me numrin më të ulët.

Por ky Gusht dhe çfarë ka ndodhur në këtë gusht duhet të shërbejë si shup lakë, dhe të na ngrejë në këmbë drejt objektivave më ambiciozë për Policinë e Shtetit. Si është e mundur që Policia e Shtetit akoma sot nuk e ka një përgjigje, për fatin e njërit prej profileve më të larta të k rimi t të organizuar në Shqipëri.

Është e paparanueshme që për javë të tjerë ekranet shqiptare janë bërë si BB i kronikës së zezë, jo u v r a jo nuk u vr a ai që ishte i shumëkërkuar nga Drejtësia, dhe çfarë nuk dëgjojnë njerëzit, lloj lloj legjendash me luanë, bamirësa, oligarkë, shto ujë e shto miell si një serial absurd për një nga figurat më të zeza të botës së kr im it shqiptar dhe Policia e Shtetit nuk di ta thotë ore u vr a apo nuk u v ra, kush e ka penguar ta thotë”, tha Rama.

BERISHA!

Ish-kryeministri Sali Berisha, aktualisht kryetar i PD, ka komentuar deklaratat e kryeministrit Edi rama,

i cili i kërkoi Drejtorit të ri të Policisë së Shtetit, Muhamet Rrumbullaku që të bëjë të ditur se nëse është i ma rre jeta apo jo Ervis Martinaj.

Berisha tha se Martinaj është tek lojërat e fatit, të cilat deri dje ishin ileg jitime, ndërsa tani pritet të legj itimohen.

“Shqipëria është një vend i pasigurtë, një vend në të cilin ba ndat , në parlament bëjnë ligjet,

në qeveri bëjnë vendimet, por në fakt një lidhje të madhe mes të trejave ekziston. Sot Edi Rama poro siste Met Rrumbullakun,

ku është Vis Martinaj. Ua them unë, ai është tek lojërat e fatit. Pyesni Olsi Ramën se ku është.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *