S’ka ndodhur që në Luf tën e Dytë Botërore, lajm i papritur nga beteja Ukrainë-Rusi

Ukraina ka kapur një gjeneral rus, i cili mendohet të jetë oficeri më i lartë në radhët e ushtrisë ruse që kapet rob që prej Luf tës së Dytë Botërore, raporton Kyiv Post.

Një video e shfaqur në disa media ukrainase tregon një grup ushtarakësh rusë që janë kapur nga forcat vendase gjatë kundërofensivë të papritur pranë qytetit të Kharkivit, ku mes tyre është dhe një person i veshur me uniformën e një oficeri të shkallës së mesme.

Por pas shfaqjes së videos, shumë pretendojnë se ushtaraku është Andrei Sychevoi, i cili mban postin e leitnant-kolonelit dhe komandantit të Forcave Perëndimore të Rusisë.

Kyiv Post shkruan se gjenerali Sychevoi kishte veshur uniformën e një oficeri më të ulët për të fshehur identitetin e tij të vërtetë në momentin kur u kap rob nga ukrainasit.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *