SuImi në sistemin TIMS, reagon Ministria e Mbrojtjes: Që nga momenti i parë…

Ministria e Brendshme ka reaguar për sulmin e bërë nga iranët në lidhje me sistemin TIMS.

Në reagimin zyrtar bëhet me dije se nga sulmi kibernetik janë prekur sistemet e ruajtjes dhe transmetimit të të dhënave në Policinë e Shtetit, njëso si në sulmin e muajit korrik mbi e Albania.

Reagim i Ministrisë së Brendshme:

Mbrëmjen e kaluar sistemet e ruajtjes dhe transmetimit të të dhënave në Policinë e Shtetit janë gjendur nën një sulm kibernetik të ngjashëm me atë që pësoi e-Albania në muajin korrik.

Nga të dhënat paraprake rezulton që sulmi të jetë kryer nga e njëjta dorë.

Ekspertët tanë bashkë me ata të vendeve tona partnere kanë punuar intensivisht prej momentit të parë kur është detektuar su lmi, për të garantuar së pari pacënueshmërinë e të dhënave dhe më pas neutralizimin e këtij akti kriminal.

Për efekt sigurie sistemet tona, përfshi atë TIMS, kanë qëndruar përkohësisht të mbyllura derisa rreziku të shmangej plotësisht.

Shumë shpejt sistemi TIMS do të rikthehet në punë.

Maksimalisht të vendosur, bashkë me aleatët tanë, vazhdojmë punën për të bërë gjithçka duhet që sistemet tona digjitale të jenë të sigurta dhe shërbimi ndaj qytetarëve të mos ndërpritet në asnjë rast.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *