E pabesueshmja ndodhi! Ukraina i bën ‘KËRDlNË’ e madhe Rusisë (Detaje)

Ushtria ukrainase ka tr ond itur jo pak Rusinë në këtë javë të fundit. Forcat e ushtrisë arritën të marrin sërish në kontroll te rri tore të gjera që më parë ishin të pus htuara nga rusët në zonën e Kharkivit dhe Luhanskut.

Mediat ndërkombëtare, por edhe vetë rusët konfimojnë se ushtria e Putinit është tërhequr nga një t err itor i gjerë në zonat që mbaheshin të pushtuara më pas për shkak të kundërofensivës ukrainase.

Rusët theksojnë se kjo është një tërheqje taktike për t’u rigrupuar në një zonë tjetër, ndërkohë që ukrainasit kanë nxjerrë video të br aktis jes së një sasi të madhe armatimesh dhe municionesh nga rusët gjatë largimit të tyre të shpejtë.

Ukrainasit përdorën një metodë të posaçme për të hequr vëmendjen e rusëve nga kundërofensiva në Kharkiv duke informuar vazhdimisht përmes një fushate të mirëorganizuar se po bëheshin gati në fakt për një kundërofensivë në zonën e Khersonit.

Kjo bëri që rusët të tërhiqnin një pjesë të trupave nga Kharkivi duke i çuar në jug. Ky ishte pikërisht momenti kur ukrainasit s ulmuan duke rimarrë rre 12 mijë kilometra katrorë nën kontroll.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *