Trashëgoi fronin, zbulohet ku do të bëjë vizitën e tij të parë Mbreti Charles III

Vetëm pak ditë pasi Mbretërsha Elizabeth ndërroi jetë, djali i saj, Charles, trashëgoi fronin në krye të Mbretërisë së Bashkuar.

Mbreti Charles III do ta fillojë ditën me një vizitë në Westminster Hall, vizita e tij e parë në Parlament si monark.

I shoqëruar nga Camilla, ai do të dëgjojë fjalimet nga Lordi i Kryetarit, Lordi McFall dhe Kryetari i Dhomës së Komunave, Sir Lindsay Hoyle, duke ofruar ngushëllime në emër të shtëpive të tyre përkatëse. Mbreti më pas do t’u përgjigjet adresave.

Salla është pjesa më e vjetër ekzistuese e Pallatit të Westminsterit, që daton në vitin 1097.

Ajo është përdorur në raste të mëparshme për fjalime ceremoniale nga të dy Shtëpitë, si Jubiletë e Argjendtë, të Artë dhe Diamantit të Mbretëreshës Elizabeth.

Është gjithashtu vendi ku arkivoli i Mbretëreshës do të shtrihet në gjendje për shikim publik.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *