I FUNDIT! Kërcet një Iuftë tjetër Iuftë në Europë, raportohet për…(Detajet)

Armenia dhe Azerbajxhani kanë raportuar për përleshje të reja kufitare që lanë të vd ek ur një numër të panjohur trupash nga Azerbajxhani.

Lu ft imet, të cilat shpërthyen në orët e para të mëngjesit të së martës, shënojnë përp lasjen e fundit mes dy ar miq ve të mëdhenj, pas shpërt himit të një l uf të në vitin 2020 mbi rajonin e kontestuar Nagorno-Karabakh.

Secila palë fajësoi tjetrën për luf ti met.

Në një deklaratë, ministria e mbrojtjes e Armenisë tha se Azerbajxhani filloi “granatimet intensive” kundër pozicioneve ushtarake armene në drejtim të qyteteve Goris, Sok dhe Jermuk në orën 00:05 të mëngjesit (20:05 GMT) të martën.

Trupat e Azerbajxhanit përdorën dronë, si dhe “arti leri dhe ar më zj arri të kalibrit të madh”, tha ai.

“Forcat e ar mat os ura të Armenisë kanë nisur një përgjigje proporcionale”, shtoi ai.

Por ministria e mbrojtjes e Azerbajxhanit akuzoi Armeninë për “akte lu fta rake në shkallë të gjerë” pranë rretheve të Dashkesan, Kelbajar dhe Lachin në kufi.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *