Ç’po ndodh? Forcat e Shqipërisë tregojnë ‘dhëmbët’, lëshojnë dronin amerikan “Puma” dhe…(FOTO)

Mbi 1 mijë trupa dhe mbi 200 mjete kanë ngritur sot siparin e stërvitjes më të madhe të Forcave të Ar matosura. Për herë të parë në stërvitjen më të madhe të Forcave të Ar matosura e cila zhvillohet një herë në vit gjatë muajit shtator, është lëshuar droni amerikan “Puma”. Forcat e Ar matosura kanë blerë 6 dron të tillë. Në fund të stërvitjes pritet të certifikohet nga NATO Grup Batalioni i Këmbësorisë së Lehtë (GBKL).

Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi ka ndarë foto nga kjo stërvitje dhe shkruan “Grup Batalionit të Këmbësorisë së Lehtë nga Aleanca do të jetë dëshmia më e mirë e përpjekjeve të bëra deri tani nga të gjitha nivelet e komandimit dhe të drejtimit të FA”.

“Mbi 1 mijë trupa dhe mbi 200 mjete ngritën sot siparin e stërvitjes më të madhe të Forcave të Armatosura, të koduar “Biza-22”, në të cilën do të aplikohen manualet më të mira në përdorim nga NATO.

Certifikimi i Grup Batalionit të Këmbësorisë së Lehtë nga Aleanca do të jetë dëshmia më e mirë e përpjekjeve të bëra deri tani nga të gjitha nivelet e komandimit dhe të drejtimit të FA” shkruan Peleshi në postimin e tij.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *