“Mbrëmë u ndalua arr estimi i tre oIigarkëve në Tiranë, është bërë presion ndaj Prokurorisë”

Deputeti i Partisë Demokratike, Dashnor Sula nga foltorja e Kuvendit deklaroi se është ndaluar arr estimi i tre ol igarkëve në Tiranë.

Duke folur për aksionin e qeverisë për ndërtimet pa leje, Sula tha se tre urdhra arr esti janë tërhequr mbrëmë, pasi i është bërë pre sion Prokurorisë së Tiranës. Sipas deputetit urdhrat e arr estit ishin për biznesmenët që ndërtojnë pa leje në kryeqytet, por që nuk është lejuar prekja e tyre.

“Mos fusni fshatarët në b u rg. Por ju them edhe lajmin e fundit, mbrëmë kanë dalë tre urdhra-arr esti për tre ol igarkë dhe janë tërhequr të tre. Nuk po i them emrat. I është bërë pr esion prokurorisë dhe nuk janë arr estuar”, tha ai.

Deputeti kritikoi as hpër aksionin e fundit për ndërtimet pa leje, duke thënë se qeveria nuk shikon katet shtesë në mes të Tiranës.

Demokrati solli në vëmendje se një 83-vjeçaare u arrestua për ndërtim pa leje dhe se ata që ndërtojnë në kryeqytet janë miqtë e qeverisë dhe nuk preken.

“E morën vesh për atë plakën në Vlorë, 83 vjeçe arr estim në flagrancë për ndërtoi pa leje. Ndërsa këtu ata që bëjnë ndërtime pa leje, pse nuk u pr ek njeri. Ajo VKM që bëtë në kundërshtim me ligjin. Ndodhi që iniciator për këtë ishte ministria e Brendshme dhe dha dorëheqjen sekretarja sepse ka shkelur ligjin”, tha ai.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *