Princ Leka Zogu nxjerr dokumentat: Ja PROVAT që ari nuk është u mor nga gjyshi im

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave sot publikoi një dokument, ku thuhej se më parë 16 shtator 1943, u grabit ari i Bankës së Shqipërisë.

Në lidhje me këtë ka reaguar edhe Pinci Leka, i cili publikon dokumentet e DPA dhe thotë se kjo është një tjetër provë që tregon se ari i Shqipërisë u vodh në 1943 dhe jo në 1939.

“Një tjetër provë që ari nuk është marrë më 1939!” shkruan Princ Leka në postimin e tij.

Kujtojmë që është thënë se Mbreti Zog ka marrë me vete floririn kur është larguar nga Shqipëria. Pas vitit 1939, emri i Ahmet Zogut ishte i akuzuari kryesor për marrje ilegale të floririt nga thesari.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *