Viktor Orban merr vendimin drastik, i bën ‘gjëmën’ e papritur BE-së

Kryeministri hungarez Viktor Orban nuk i priti mirë lëvizjet e Parlamentit Evropian, i cili në fakt ndaloi Budapestin, duke deklaruar se nuk do të kishte demokraci

Votimi në Strasburg nuk e la indiferente politikën italiane me Melonin dhe Salvinin të cilët thanë se ishin kundër një trajtimi të tillë të rezervuar për kryeministrin hungarez.

Por sot erdhi përgjigja e Orban dhe, siç ishte kryesisht e parashikueshme, ka shënjestruar të gjithë Bashkimin Evropian. Orban në fakt e cilësoi si “shaka” raportin e miratuar dje nga Parlamenti Europian kundër Budapestit, ku Hungaria akuzohet se nuk është vend demokratik dhe se shkel vlerat europiane.

Duke folur sot në Beograd, ku presidenti Aleksandar Vuçiq i bëri një nder të lartë serb, Orban e quajti qesharak vendimin e Asamblesë së Strasburgut. “Ne nuk qeshim më me këtë, sepse jemi ngopur me këtë shaka. Parlamenti Evropian tashmë ka miratuar dokumente të ngjashme që dënojnë Hungarinë dy ose tre herë. Më parë mendonim se kishin njëfarë rëndësie, por tani shohim se është një shaka. ”, ka theksuar Orban.

Me pak fjalë, përplasja mes Hungarisë dhe Strasburgut po kthehet gjithnjë e më shumë dhe ekuilibri europian do të rëndojë gjithnjë e më shumë edhe mbi votën.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *