E zbulon vetë presidenti Biden në OKB, ja çfarë tentoi Rusia me betejën ndaj Ukrainës

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden është duke mbajtur fjalim në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së në New York.

Biden nisi fjalimin duke renditur disa nga sfidat me të cilat po përballen vendet në mbarë botën, duke përfshirë pasigurinë ushqimore, konf liktet dhe fatkeqësitë natyrore.

Presidenti amerikan nuk humbi rastin të komentojë luftën në Ukrainë, shkruan BBC.

Ai tha se Rusia ka tentuar të fshijë nga harta një shtet Sovran si Ukraina, teksa thotë se luf ta ka të bëjë me shuarjen e së drejtës së Ukrainës për të ekzistuar si shtet.

Komentet e Biden për luf tën në Ukrainë vijnë pas fjalimit kombëtar të Vladimir Putin, i cili ai njoftoi një mobilizim të pjesshëm të trupave dhe ak uzoi Perëndimin për përfshirje në “shantazh bërthamor”.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *