Bota në aIarm nga Vladimir Putin, del vendimi më i fundit i ministrave të BE-së

Ministrat e Jashtëm dhe zyrtarë të lartë nga Evropa, Amerika e Veriut dhe Koreja e Jugut kanë shprehur “shqetësimin e tyre të madh” në lidhje me kërc ën imet që vijnë ndaj sigurisë së objekteve bërt hamore në Ukrainë, shkruan CNN.

Zyrtarët e lartë të botës lëshuan një deklaratë të përbashkët pas një takimi në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara menjëherë pasi presidenti rus, Putin, urdhëroi mobilizimin e pjesshëm të rezervistëve në mënyrë që të forconte përpjekjet në pakësim të ushtrisë së tij në Ukrainë.

“Ne kemi vendosur të marrim masa të mëtejshme kufizuese kundër Rusisë sa më shpejt të jetë e mundur në koordinim me partnerët”, theksoi Jozef Borrell,

“Më 21 shtator, Rusia zgjodhi një rrugë konfrontimi duke shpallur një mobilizim të pjesshëm në Rusi, duke mbështetur organizimin e referendumeve të paligjshme në territoret ukrainase të pushtuara aktualisht nga Rusia dhe duke kërc ënu ar sërish me përdorimin e ar mëve të shka tërrimit në masë”, tha Borrell.

“Referencat për ar mët bërt hamore nuk e tro nditin vendosmërinë, dhe unitetin tonë për të mbështetur Ukrainën dhe mbështetjen tonë globale për aftësinë e Ukrainës për të mbrojtur integritetin dhe sovranitetin e saj te rrito rial për aq kohë sa është e nevojshme”, shtoi ai.

Ndërsa Putin kërkon mënyra për të ndarë më shumë burime për pushtimin e tij të trazuar të Ukrainës, ai paralajmëroi shtetet e tjera që të mos su lmojnë ter ritor in rus dhe aludoi për ndëshkim bërt hamor nëse dikush vendos ta bëjë këtë.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *