“E dua punën time”, njihuni me shqiptaren që punon si shofere autobusi në Belgjikë

Ajkune Olluri është një shqiptare nga Kosova e cila prej 22 vitesh jeton në Belgjikë dhe punon si shofere e një autobusi 18 metrash.

Një punë e cila fillimisht iu është dukur e çuditshme, pasi janë të pakta gratë që e marin atë iniciativë.

38-vjeçarja tregoi në “Ftesë në 5” historinë e saj frymëzuese, që nga fillimet e deri më tani.

Fillimisht pas sistemimit në Belgjikë ajo nuk ka punuar por është marrë me rritjen e fëmijëve.

Si nënë e pesë fëmijëve, tre vajzave dhe dy djemve, Ajkunja ka preferuar t’i përkushtohej atyre.

Pas rritjes së fëmijëve ka punuar në vende të tjera, derisa gjeti punën që dëshironte,të cilën e bën edhe sot.

“Mas shumë testeve dhe provave e kam marr autobusin dhe kam shkuar para shkollës, por u panikosa dhe nuk gjeta frenat.

Nuk e harroj kurrë si rast dhe mka dhënë mundësi edhe me u kthjellu dhe i kam thënë vetes që ti mundesh me e drejtu”, u shpreh shqiptarja.

Pavarësisht peripecive 38-vjeçarja vijon të drejtojë autobusin, duke vijuar profesionin që ka dashur.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *