“Mund ta bëjë realitet”, Zelensky lëshon paralajmërimin që po shpërndahet me shpejtësi

Presidenti i Ukrainës, Volodomyr Zelensky thotë se nuk beson që presidenti rus Vladimir Putin po “luan bllofin” kur kërc ën on të përdorë ar më bërthamore, teksa i kërkoi aleatëve të Ukrainës të vazhdojnë pr esionin ndaj Putin.

“Ndoshta dje ishte një bllof, tani mund të jetë një realitet”, u shpreh Zelensky në një intervistë për “Face the Nation” në CBSnews. “Ai dëshiron të tr embë të gjithë botën.

Dhe këto janë hapat e para të sha ntazhit të tij bërthamor. Unë nuk mendoj se ai po bën bllof. Mendoj se bota po e pengon atë, ndaj dhe duhet të vazhdojë pr esioni ndaj tij për ta penguar”.

Teksa njoftoi mobilizimin e rreth 300,000 ushtarëve të rinj, Putin kërc ën oi javën e kaluar se Rusia është e gatshme të përdorë çdo arsenal përfshi edhe atë bërthamor, ndaj kërc ënim eve.

Ekspertët tr emben se pas shpalljes si te rritore të Ukrainës, pas një referendumi fals, të krahinave të pushtuara, Rusia mund t’i quajë ato si ter ritor rus dhe të përdorë pretekstin se po i sul mohen kufijtë për të eksaluar luf tën.

Por tashmë, mundësia e përdorimit të ar mëve bërthamore taktike në Ukrainë, është më në rr ezik se kurrë.

Ar mët taktike bërthamore janë raketa zakonisht me rreze shpërt himi të vogël, por me mbushje bërthamore, ndryshe nga ar mët bërthamore strategjike, të cilat mund të shuajnë në pak sekonda qytete të mëdha duke lënë pas një valë radioaktive që do të sillte vd ek je për vite me radhë.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *