“Skenarët janë të fr ikshëm”, eksperti zbulon pasojat e daljes së të dhënave: Mund të ketë përpIasje

Eksperti Ervin Karamuço, ka folur në lidhje me sulmin kibernetik ndaj Shqipërisë nga hakerat iranianë i nisur prej disa muajsh, ku foli dhe për skenarë të fr ikshëm, teksa tha se “mund të ketë përplasje, të operative që kanë ndjekur dhe kanë bledhur informacion, pra skenarët janë shumë të frikshëm dhe urojë mos të ndodhin”.

“Do të rezervohesha të thosha që për të gjitha sistemet tona jemi në vitin 0, por na janë dëmtuar shumë rëndë. Flasim këtu për sisteme të shkëmbimit të informacionit të mbrojtjes së kufijve të integruar të statusit dhe vijimit të ndjekjes penale të personave, të informacionit operativ në lidhje me ba ndat e organizatat janë shumë, jashtëzakonisht janë shumë sensitive, shumë të rre zikshme sepse ato edhe po nuk janë zeruar na rre zikojnë rendin e sigurisë publike.

Mund të ketë përplasje, rivalitete, të operative që kanë ndjekur dhe kanë mbledhur informacion, pra skenarët janë shumë të fr ikshëm dhe urojë mos të ndodhin”, u shpreh eksperti Ervin Karamuço.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *