A do të ndërroje ora këtë vit? Zbardhen detajet, ja si do lëvizin akrepat

Akrepat e orës së shpejti do të lëvizin prapa, duke na dhënë një orë shtesë gjumë. Këtë vit, më 25 mars akrepat e orës lëvizën përpara për një orë.

Si çdo vit në javën e fundit të tetorit do të përfundojë ora verore, akrepat e së cilës do të kthehen 60 minuta prapa dhe zgjat deri në fundjavën e fundit të marsit.

Më 30 tetor, në orën 03:00 akrepat kthehen 60 minuta prapa duke iu mundësuar njerëzve që të flenë një orë më shumë.

Ndryshimi i orës në Europë u vendos si ligj evropian në vitin 1981.

Megjithatë, Bashkimi Evropian do të heqë dorë nga ndryshimi dy herë në vit i akrepave të orës, e për

këtë u ka dhënë vendeve anëtare kohë deri në prill të vitit të ardhshëm për të vendosur nëse duan të qëndrojnë me orën verore apo atë dimërore.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *