Avokatja shqiptare: Duhet ta legjitimojmë poligaminë në Shqipëri, ja arsyet

Avokatja Migena Balla, njëherësh dhe praktikane e besimit Islam, është shprehur se poligamia duhet legjitimuar për shkak të ekzistencës së saj “de facto”.

Balla shorehet se askush nuk i tregon hapur lidhjet jashtëmartesore që ka, teksa thekson se dhe hoxha që bën një martesë të re nuk tregohet i sinqertë.

“I mbajnë fshehtas ato gratë e tjera. Madje edhe kur i kam mësuar u kam thënë, e para ka mungesë burrnie, mungesë sinqeriteti, që te hoxha i cili bën këtë martesë dhe e di shumë mire që gruaja e parë e atij burri nuk është në dijeni për atë martesë.

Që këtu ai hoxhë shkel atë rregullin kryesor të martesës në Islam që është publiciteti dhe që gruaja e parë duhet të jap miratimin. Kjo bëhet për të garantuar një lloj harmonie dhe marrëdhënie të mirë.

E imagjinoni dot se çfarë do të bënte një grua e cila zbulon se ky burrë paska fëmijë dhe marrëdhënie paralele!

Ka sjellë probleme sociale të panumërta, qoftë për fëmijët e lindur që konsiderohen jashtë martese, qoftë për personat që mbajnë lidhje jashtëmartesore, qoftë të personave që nuk divorcohen ligjërisht, por vetëm në xhami.

Poligaminë e para duhet ta legjitimojmë sepse ekziston de facto”, u shpreh ajo për MCN.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *