Rusia drejt rrënimit të madh, vendimi më i fundit mund të rezultojë fataI për Putinin

Fermerët janë mes rusëve që rekrutohen për të luf tuar në Ukrainë, tha Presidenti Vladimir Putin në një takim me zyrtarët sot, duke rritur mundësinë e rre ziqeve të mëtejshme për të korrat e vitit 2023.

Rusia është eksportuesi më i madh i grurit në botë. Vjeshta është një kohë e ngarkuar për fermerët pasi ata mbjellin grurë dimëror për të korrat e vitit të ardhshëm dhe korrin soje dhe luledielli. Mbjellja e grurit dimëror tashmë është vonuar ndjeshëm për shkak të reshjeve.

“Dëshiroj t’u drejtohem edhe drejtuesve rajonalë dhe drejtuesve të ndërmarrjeve bujqësore. Nën rekrutimin e pjesshëm rekrutohen edhe punëtorët e bujqësisë.

Familjet e tyre duhet të mbështeten. Ju kërkoj t’i kushtoni vëmendje të veçantë kësaj çështjeje”, tha Putin në takimin televiziv.

Njoftimi i të mërkurës së kaluar i rekrutimit të parë publik që nga Lufta e Dytë Botërore, në mes të asaj që Moska e quan një operacion të posaçëm ushtarak në Ukrainë, ka shkaktuar një nxitim përtej kufirit të burrave të kualifikuar dhe shqetësim në mesin e popullatës më të gjerë.

Zyrtarët kanë thënë se 300,000 rusë të tjerë do t’u kërkohet të shërbejnë si pjesë e rekrutimit.

Disa rajone në kufi me Ukrainën në Rusinë jugore dhe qendrore, si rajoni i Kurskut, janë prodhuesit kryesorë të grurit.

Putin tha gjithashtu në takim se Rusia do të ketë një korrje rekord prej 150 milionë tonësh këtë vit, duke përfshirë 100 milionë tonë grurë.

Published
Categorized as Lajme

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *